De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes

Oelala! Deze snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes zien er ontzettend lekker uit. En ze smaken ook nog eens fantastisch!
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Deze Pekingeend pannenkoekjes of pekingeend flensjes zijn de absolute favoriet bij Chinese restaurants. Maar wist je dat je deze Chinese pannenkoekjes ook zelf kunt maken? Dit is een snelle versie!"

Bereidingswijze

Peking eend met Chinese pannenkoekjes

  1. Wrijf de eendenborsten aan de vleeskant in met fivespices-poeder en zout. Plaats ze kort in de diepvries.

  2. Optioneel: zelf hoisinsaus maken. Roer de pindakaas, basterdsuiker, sesamolie, rijstazijn, sambal, shiracha en sojasaus door elkaar. Pel en rasp de knoflook erboven en roer tot een gladde saus.

  3. Kerf het vel van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Leg de eendenborsten met de huidkant naar beneden in een (nog niet verwarmde) koekenpan en zet op middelhoog vuur. Pan en vlees warmen nu samen op en het vet komt langzaam uit het eendenvlees. Bak 6-10 minuten op de huid, tot deze goudbruin en knapperig is.

  4. Snijd ondertussen de komkommer overlangs in vieren. Snijd de zaadlijsten en snijd in 4-5 centimeter lange reepjes. Snijd de bosuien in gelijke reepjes. Snijd de radijzen in plakjes en overgiet met sushiazijn.

  5. Kneus en pel de knoflook, voeg toe aan de pan en keer de eendenborsten. Bak nog 2-3 minuten. Lepel tijdens het bakken het bakvet over de eend (=arroseren).

  6. Strooi nog wat zout over de velkant van de eenden. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snijd de eendenborsten in mooie plakjes (= trancheren). 

  7. Stoom de ontdooide Chinese pannenkoekjes 2-3 minuten in een stoommandje boven een pan zacht kokend water. Zet apart en houd warm.

  8. Besmeer de pannenkoekjes met wat hoisinsaus, beleg met pekingeend, komkommer, bosui en radijs en rol op.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Hoe stoom ik Chinese pannenkoekjes?

Leg de pannenkoekjes op een bord met bakpapier ertussen zodat ze niet plakken. Zet dit bord in een stoommandje boven kokend water. Stoom ze afgedekt in 5–8 minuten gaar en zacht. Serveer direct, zodat ze warm en soepel blijven.

Miniatuur

Hoe heet een Chinese pannenkoek?

Deze Chinese flensjes heten in het Chinees chun bing (春饼). Ze zijn dun, zacht en speciaal bedoeld om Peking eend in te rollen. Ze lijken een beetje op dunne wraps of crêpes.

chinese pannenkoekjes

Zijn Chinese pannenkoeken hetzelfde als tortilla's?

Nee, Chinese pannenkoekjes en Mexicaanse tortilla’s zijn niet hetzelfde. Chinese pannenkoekjes zijn gemaakt van bloem en heet water, waardoor ze zacht en elastisch zijn. Tortilla’s worden traditioneel van maismeel gemaakt en zijn droger en steviger. Ze verschillen in smaak, structuur en gebruik.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.