De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes

Oelala! Deze snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes zien er ontzettend lekker uit. En ze smaken ook nog eens fantastisch!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes

Bereidingswijze

1. Wrijf de eendenborsten aan de vleeskant in met fivespices-poeder en zout. Plaats ze kort in de diepvries.

2. Optioneel: zelf hoisinsaus maken  
Roer de pindakaas, basterdsuiker, sesamolie, rijstazijn, sambal, shiracha en sojasaus door elkaar. Pel en rasp de knoflook erboven en roer tot een gladde saus.

3. Kerf het vel van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Leg de eendenborsten met de huidkant naar beneden in een (nog niet verwarmde) koekenpan en zet op middelhoog vuur. Pan en vlees warmen nu samen op en het vet komt langzaam uit het eendenvlees. Bak 6-10 minuten op de huid, tot deze goudbruin en knapperig is.

4. Snijd ondertussen de komkommer overlangs in vieren. Snijd de zaadlijsten en snijd in 4-5 centimeter lange reepjes. Snijd de bosuien in gelijke reepjes. Snijd de radijzen in plakjes en overgiet met sushiazijn.

5. Kneus en pel de knoflook, voeg toe aan de pan en keer de eendenborsten. Bak nog 2-3 minuten. Lepel tijdens het bakken het bakvet over de eend (=arroseren).

6. Strooi nog wat zout over de velkant van de eenden. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.

7. Stoom de ontdooide Chinese pannenkoekjes 2-3 minuten in een stoommandje boven een pan zacht kokend water. Zet apart en houd warm.

8. Snijd de eendenborsten in mooie plakjes (= trancheren).

9. Besmeer de pannenkoekjes met wat hoisinsaus, beleg met pekingeend, komkommer, bosui en radijs en rol op.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.