De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Falafelbowl met zoete aardappel, rode kool en avocado-korianderdressing

Deze heerlijke falafelbowl is niet alleen lekker, maar ook nog eens een prachtig plaatje om te zien!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Falafelbowl met zoete aardappel, rode kool en avocado-korianderdressing

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 225 graden. Was de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Snijd hier frieten van en meng met een beetje olijfolie. Verdeel de zoete aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en gaar in ongeveer 25 minuten.

Maak ondertussen alvast de dressing: doe hiervoor de avocado in een keukenmachine of blender, samen met het sap van de limoen, de olijfolie, Griekse yoghurt, korianderblaadjes en een snufje zout en peper. Hak fijn tot een gladde saus en zet apart.

Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin en krokant. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.

Verdeel alle ingrediënten behalve de avocadosaus over grote schalen of borden: je kunt alles op elkaar leggen, maar het ziet er extra leuk uit als je de ingrediënten bij elkaar legt (als een soort taartje, met elke punt 1 ingrediënt). Garneer met de avocadosaus en de sesamzaadjes.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.