1. Verwarm de oven voor op 180˚C .
2. Verwijder het vel, de kop en de graten van de makreel. Pluk de makreel.
3. Doe in een kom, prak wat fijner met een vork, meng met de roomkaas en mosterd.
4. Snijd driekwart van de bieslook fijn. Voeg toe en knijp het sap van ½ citroen uit over de makreel. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
5. Doe de makreelrillettes in één of twee weckpotten. Strooi er wat bieslook overheen, dek af en zet in de koelkast.
6. Bak het brood circa 3 tot 5 minuten af in de voorverwarmde oven.
7. Schaaf de courgettes in linten met een mandoline. Snijd de artisjokharten in stukken en voeg toe aan de courgettes. Pers er citroensap over. Sprenkel er een goeie scheut olijfolie over.
8. Verwijder de zaadlijsten uit de ¼ peper en snijd fijn. Scheur de muntblaadjes. Meng de peper en munt voorzichtig door de salade.
9. Haal het brood uit de oven en snijd in repen.
10. Leg het gesneden brood op een plank. Doe de salade op een schaal en breng op smaak met zout en peper. Zet de makreelrilettes erbij op de plank en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties