Bobo de camarao uit Brazilië

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bouillon
Breng het water met een beetje zout aan de kook. Pel de gamba’s. Voeg de koppen en schalen van de gamba’s toe aan het water en trek er in circa 30 minuten een krachtige bouillon van. Houd het water tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Bewaar de gamba’s in de koelkast. Zeef vervolgens de bouillon.

Soep
Schil en snijd de cassave in kleine stukken. Pel en snijd de helft van de uien in vieren. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin cassave, ui en laurierblad circa 35 minuten.

Pel en snipper de andere ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatensaus toe en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Verwijder het laurierblad uit de bouillon en pureer de bouillon met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk, gamba’s en tomatensaus toe en laat het op laag vuur circa 5 minuten door sudderen tot de gamba’s gaar zijn.

Hak de koriander fijn. Schep de soep in de kommen en garneer met koriander.

Ingredienten

4
Personen

Bobo de camarao uit Brazilië

  • 1 l water
  • 500 g gamba's
  • 250 g cassave
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 100 ml tomatensaus
  • 100 ml kokosmelk
  • 0.5 bos koriander

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
1