De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bobo de camarao uit Brazilië

Een heerlijke Braziliaanse soep met cassave, tomaat, kokosmelk en gamba's!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bobo de camarao uit Brazilië

Bereidingswijze

Bouillon
Breng het water met een beetje zout aan de kook. Pel de gamba’s. Voeg de koppen en schalen van de gamba’s toe aan het water en trek er in circa 30 minuten een krachtige bouillon van. Houd het water tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Bewaar de gamba’s in de koelkast. Zeef vervolgens de bouillon.

Soep
Schil en snijd de cassave in kleine stukken. Pel en snijd de helft van de uien in vieren. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin cassave, ui en laurierblad circa 35 minuten.

Pel en snipper de andere ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatensaus toe en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Verwijder het laurierblad uit de bouillon en pureer de bouillon met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk, gamba’s en tomatensaus toe en laat het op laag vuur circa 5 minuten door sudderen tot de gamba’s gaar zijn.

Hak de koriander fijn. Schep de soep in de kommen en garneer met koriander.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.