De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Agnello all’argentiera (kalfsstoofvlees met paprika)

Snijd de kalfslappen in stukken van circa 5 centimeter. Meng een beetje zout en versgemalen peper met de bloem en bestrooi het vlees ermee. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak in circa 3 minuten goudbruin. Pluk en hak de selderij fijn. Blus het vlees af met de rode wijn en voeg de selderij toe. Meng de tomatenpuree met de melk en een drupje water en roer door het vlees. Laat het vlees op laag vuur met deksel op de pan circa 1 uur stoven. Meng suiker met de azijn en voeg twee derde toe om een mooie glans te geven aan het stoofgerecht.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Agnello all’argentiera (kalfsstoofvlees met paprika)

Bereidingswijze

Agnello all’argentiera
Snijd de kalfslappen in stukken van circa 5 centimeter. Meng een beetje zout en versgemalen peper met de bloem en bestrooi het vlees ermee. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak in circa 3 minuten goudbruin. Pluk en hak de selderij fijn. Blus het vlees af met de rode wijn en voeg de selderij toe. Meng de tomatenpuree met de melk en een drupje water en roer door het vlees. Laat het vlees op laag vuur met deksel op de pan circa 1 uur stoven. Meng suiker met de azijn en voeg twee derde toe om een mooie glans te geven aan het stoofgerecht.

Groente
Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Halveer de paprika’s en tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en tomaten in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de groente circa 10 minuten op hoog vuur. Blus af met de rest van het azijnmengsel en voeg de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer de agnello all’argentiera met de groente en ciabatta.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.