Agnello all’argentiera
Snijd de kalfslappen in stukken van circa 5 centimeter. Meng een beetje zout en versgemalen peper met de bloem en bestrooi het vlees ermee. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak in circa 3 minuten goudbruin. Pluk en hak de selderij fijn. Blus het vlees af met de rode wijn en voeg de selderij toe. Meng de tomatenpuree met de melk en een drupje water en roer door het vlees. Laat het vlees op laag vuur met deksel op de pan circa 1 uur stoven. Meng suiker met de azijn en voeg twee derde toe om een mooie glans te geven aan het stoofgerecht.
Groente
Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Halveer de paprika’s en tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en tomaten in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de groente circa 10 minuten op hoog vuur. Blus af met de rest van het azijnmengsel en voeg de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveer de agnello all’argentiera met de groente en ciabatta.
Snijd de kalfslappen in stukken van circa 5 centimeter. Meng een beetje zout en versgemalen peper met de bloem en bestrooi het vlees ermee. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak in circa 3 minuten goudbruin. Pluk en hak de selderij fijn. Blus het vlees af met de rode wijn en voeg de selderij toe. Meng de tomatenpuree met de melk en een drupje water en roer door het vlees. Laat het vlees op laag vuur met deksel op de pan circa 1 uur stoven. Meng suiker met de azijn en voeg twee derde toe om een mooie glans te geven aan het stoofgerecht.
0 reacties