Too Good To Go

Niemand vindt het leuk om te zien dat goed eten in de prullenbak belandt. Too Good To Go kan het ook niet langer aanzien dat meer dan 1/3 van het geproduceerde eten wordt weggegooid en is vastberaden dat er iets moet gebeuren. Via hun app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Maar ook hopen ze dat ze met hun simpele tips jou kunnen inspireren om minder eten te verspillen.

TGTG_Logo_3

Voedselverspilling

Voedselverspilling is een groot probleem. Wereldwijd gaan elke dag tonnen eetbaar voedsel verloren. Het meeste wordt verspild in de detailhandel of simpelweg bij jou thuis. De oplossing voor dit probleem zijn je restjes niet weggooien maar juist nieuw leven inblazen. Bijvoorbeeld door er nieuwe recepten van te maken. Kijk in je (koel)kast en ga  - op een hele makkelijke én leuke manier - voedselverspilling tegen. Zo maak je op een simpele manier een groot verschil.

Chocolademelk van chocoladeletters

De lekkerste warme chocolademelk maak je natuurlijk met échte chocolade! En wat is er beter dan hier de overgebleven chocoladeletters voor te gebruiken die je van Sinterklaas hebt gekregen?

Tip:
Werkt ook goed met left-over kerstkransjes!

chocolademelk

Kaasfondue van restjes kaas

Supermakkelijk comfort food dat je zo op tafel zet. Perfect voor als je even geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan na die (uitgebreide) kerstdiners.

fondue

Oliebollen-wentelteefjes

Een stapel oliebollen over van Oud en Nieuw, maar geen zin in een toch wel klef geworden bal? Blaas je oliebollen nieuw leven in door er deze heerlijke wentelteefjes mee te maken! Een beter kater-ontbijt bestaat er bijna niet.

Miniatuur

Left-over appelcrumble

Heb je nog strooigoed, speculaas of ander lekkers over van sinterklaas? Maak dan deze heerlijke crumble. Zo ben je binnen een mum van tijd van je kruidnoten af.

Miniatuurvoorbeeld

Left-over soep van geroosterde groenten

Heb jij nog restjes over van de feestdagen? Dan is deze leftoversoep van geroosterde groenten perfect voor jou. Met de restjes maak je een heerlijke soep. Je kan hem ook helemaal vers maken.

Left-oversoep van geroosterde groenten

Fritata

Dit Italiaanse gerecht is ideaal om je restjes groenten, aardappels en vlees op te maken. Het is makkelijk en supersnel. Nog een voordeel: Je kan gemakkelijk variëren met de soort groenten. 

Miniatuurvoorbeeld

Chocoladeletterbrownies

Deze heerlijke brownies maak je gewoon met de restjes chocolade(letters) uit de voorraadkast.

Miniatuurvoorbeeld

Pain perdu

Heb je stokbrood over? Maak dan deze zoete versnapering. De Pain Perdu is simpel, lekker en een echte traktatie voor iedereen en jezelf. Kortom, een echte aanrader.

Pain perdu