Voorgerecht

Oosterse oesters met zwarte bonencrème

Met een romantisch valentijnsdiner mag je natuurlijk best een beetje uitpakken. Dat moet zeker lukken met deze oosterse oesters met een zachte crème van zwarte bonen. 

Miniatuurvoorbeeld

Preisoep met camembert en chili-olie

Een gerechtje uit de Franse keuken: romige preisoep met camembert en witte port. De chili-olie geeft de soep een lekker pittig tintje. 

Miniatuurvoorbeeld

Gemarineerde zalm met venkelsalade

Deze gemarineerde zalm met venkelsalade kan je voor een groot deel van tevoren klaarmaken. Ideaal, want zo hoef je tijdens jouw diner maar héél even van tafel om dit voorgerecht af te maken.    

Miniatuurvoorbeeld

Hoofdgerecht

Spannende vissushi

Sushi is het ideale hapje om te delen. Je kunt de sushi natuurlijk bestellen en laten bezorgen, maar als je zelf aan de slag gaat met norivellen en een sushi-matje, maak je pas écht indruk. 

Miniatuurvoorbeeld

Slurpspaghetti met groene salade

Een recept voor spaghetti mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Samen spaghetti slurpen tot het bordje leeg is, net als in Lady en de vagebond. 

Miniatuurvoorbeeld

Pappardelle al filetto e tartufo

Deze pappardelle met biefstuk, truffel en gemengde paddenstoelen is om stil van te worden. Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om dit gerecht op tafel te zetten. 

Miniatuurvoorbeeld

Kaasfondue met Hollandse kazen

Nog zo'n lekker gerecht om te delen: kaasfondue! Ga voor dit recept met Hollandse jonge én oude boerenkaas. Heerlijk om een stukje brood of groente in te dopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Nagerecht

Coupe d'amour

Dit lekkere nagerecht heet natuurlijk niet voor niks zo: deze coupe d'amour met bavarois en rood fruit mag niet ontbreken tijdens jullie intieme diner voor twee.

Miniatuurvoorbeeld

Chocolademousse met kersen

De winkels vullen zich voor valentijnsdag met chocolade. Het is dan ook de perfecte basis voor de afsluiter van jouw etentje! Ga bijvoorbeeld voor deze Gateau Chaud: het ultieme valentijnsdessert. 

Miniatuurvoorbeeld

Rozenwatersabayon met Valentijnsfruit

Deze rozenwatersabayon gemaakt van mousserende wijn en rozenwater smaakt heerlijk fris door de mango, ananas en bloedsinaasappel. Een feestelijk einde van een smaakvol diner.  

Miniatuurvoorbeeld