De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Proteïne-bowl met tempeh

Deze Aziatisch geïnspireerde bowl combineert sushirijst met geroosterde wortels, tempeh en een umami-bom van een dressing. Perfect voor doordeweeks of als mealprep-lunch.

30 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
Direct naar recept
Proteïne-bowl met tempeh

Een recept van

  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Liever wat extra pit? Voeg een snuf chilivlokken toe aan de dressing of serveer met srirachamayonaise."

Bereidingswijze

Sushirijst

  1. Spoel de rijst zorgvuldig tot het water volledig helder is.

  2. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Schep de rijst in een brede schaal en meng voorzichtig met sushi-azijn, mierikswortel en het snufje zout. Laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. 

Bospeen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.  

  2. Haal het loof van de bospenen en schil ze. Houd een paar bospenen apart voor later. 

  3. Verkruimel de tempura-zeewierchips. 

  4. Meng voor de saus de gochujang, miso, rijstazijn en ahornsiroop door elkaar.

  5. Kwast de bospeen in met de saus en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster/grill 10 tot 15 minuten. Draai halverwege om.  

  6. Wentel de bospeen door de verkruimelde tempura-zeewier chips.

Tempeh

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

  2. Meng het sesamzaad, miso, azijn, sojasaus, sesamolie, ahornsiroop, gember, knoflook en het sap van een halve limoen in een kom. 

  3. Voeg langzaam de neutrale olie toe terwijl je klopt tot het geheel een romige emulsie vormt. 

    Meng een klein scheutje water door de dressing.

Proteïne-bowl samenstellen

  1. Snijd de komkommer en resterende bospeen in dunne reepjes en de bosui in schuine ringen.

  2. Verdeel de sushirijst over de kommen en verdeel de gochujang-bospeen, reepjes komkommer en bospeen, gemarineerde tempeh, sojabonen.

  3. Garneer de proteïne-bowl met sushi-gember, sesamzaad en bosui. Serveer met de sesam-miso-gemberdressing. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.