Sushirijst
-
Spoel de rijst zorgvuldig tot het water volledig helder is.
-
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schep de rijst in een brede schaal en meng voorzichtig met sushi-azijn, mierikswortel en het snufje zout. Laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Bospeen
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Haal het loof van de bospenen en schil ze. Houd een paar bospenen apart voor later.
-
Verkruimel de tempura-zeewierchips.
-
Meng voor de saus de gochujang, miso, rijstazijn en ahornsiroop door elkaar.
-
Kwast de bospeen in met de saus en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster/grill 10 tot 15 minuten. Draai halverwege om.
-
Wentel de bospeen door de verkruimelde tempura-zeewier chips.
Tempeh
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Meng het sesamzaad, miso, azijn, sojasaus, sesamolie, ahornsiroop, gember, knoflook en het sap van een halve limoen in een kom.
-
Voeg langzaam de neutrale olie toe terwijl je klopt tot het geheel een romige emulsie vormt.
Proteïne-bowl samenstellen
-
Snijd de komkommer en resterende bospeen in dunne reepjes en de bosui in schuine ringen.
-
Verdeel de sushirijst over de kommen en verdeel de gochujang-bospeen, reepjes komkommer en bospeen, gemarineerde tempeh, sojabonen.
-
Garneer de proteïne-bowl met sushi-gember, sesamzaad en bosui. Serveer met de sesam-miso-gemberdressing.
0 reacties