Pappardelle al filetto e tartufo (Pappardelle met biefstuk en truffel)

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gebakken paddenstoelen
Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit, voeg twee derde van de peterselie toe en meng goed door.

Biefstuk en truffel
Snijd de biefstuk in blokjes van circa 3 centimeter. Hak de peterselie. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur circa 2 minuten. Zet het vuur uit en blus af met de brandy. Voeg de truffelpasta, gedroogde tomaten en kalfsjus toe en kook circa 2 minuten. Meng de pasta erdoor.

Serveren
Verdeel de gebakken paddenstoelen over de borden en schep de biefstuk erover.
Schaaf de truffel erover en rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht. Bestrooi met de resterende peterselie.

 

Ingredienten

4
Personen

Pasta en paddenstoelen

  • 400 g pappardelle
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 bosje peterselie

Biefstuk en truffel

  • 500 g biefstuk
  • olijfolie
  • 50 ml brandy
  • 2 el truffelpasta
  • 6 gedroogde tomaten
  • 200 ml kalfsjus

Garnering

  • 1 verse truffel
  • 100 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • truffelschaaf
Geef je waardering
10