De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Oosterse oesters met zwarte bonencrème

Een heerlijk Oosters gerecht van oesters met zwarte bonencrème.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Oosterse oesters met zwarte bonencrème

Bereidingswijze

Zwarte bonencrème
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Hou de helft apart voor de garnering. Schil en snijd de gember fijn. Hak de djeroek peroet en sereh fijn. Mix al deze ingrediënten in de koffiemolen tot een gladde specerijenpasta. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pasta te dik is. Spoel de zwarte bonen goed af en kook ze 4 minuten met een scheutje water en de specerijenpasta. Pureer de bonen met de hoisinsaus tot een spuitbare gladde crème.

Oosterse oesters
Rasp de limoen en meng de rasp met het sap van een halve limoen, suiker en yoghurt. Breng een pan met water aan de kook en zet hier een passend stoommandje op. Stoom de oester circa twee en een halve minuut zodat ze licht gegaard zijn, en makkelijk openen. Gebruik eventueel een oestermes. Spuit een dopje zwarte bonencrème in de schelp en schep een lepel limoenyoghurt op de oester.

Serveer
Snijd de lente-ui in fijne ringen en strooi samen met de resterende rode peper op de yoghurt. Maak hoopjes zeezout op bord en zet daar de oesters op zodat ze niet weg glijden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.