Slurpspaghetti met groene salade

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.

De tomatensaus:

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten tot ze bruin zijn.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een andere pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de spekblokjes en een deel van het spekvet toe.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en roer ze stuk met een pollepel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus circa 10 minuten koken op laag vuur.

De slurpspaghetti:

  • Pluk en scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe aan de tomatensaus.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus.
  • Roer de tomatenpuree door de spaghetti en de saus.


De groene salade:

  • Pluk en was de sla en laat goed uitlekken.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot.
  • Meng alle ingrediënten van de dressing, de helft van de peterselie en zout en versgemalen peper door elkaar.
  • Breng de sla op smaak met de dressing.
  • Garneer de slurpspaghetti met pecorino en de andere helft van de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti en salade

  • 400 g spaghetti
  • 250 g magere spekblokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g gepelde tomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.25 bosje basilicum
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 kropsla
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • geraspte pecorino

Dressing

  • 1 sjalotje
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl mayonaise
Geef je waardering
3