Preisoep met camembert en chili-olie

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Chili-olie
Verwarm de olie in een pan tot 60 °C. Snijd de rode pepers ragfijn en voeg ze toe aan de olie. Zet het vuur uit en laat de pepers trekken.

Preisoep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes van circa 1 centimeter. Gebruik alleen de witte delen van de prei en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en aardappel circa 3 minuten. Voeg de gesneden prei toe, maar houd 1 handje achter om te frituren. Laat de prei circa 5 minuten mee garen. Blus af met de port en laat circa 4 minuten koken. Voeg de groentebouillon toe en laat circa 30 minuten koken. Pureer dit vervolgens fijn met de staafmixer en schenk door een zeef. Schenk de room bij de soep en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit de frituur voor op 150 ºC. Maak het handje prei goed droog tussen keukenpapier en frituur in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi de prei direct met een beetje zout als deze uit de frituur komt. (laat de prei niet te donker worden anders wordt het bitter).

Serveren
Maak de soep met de staafmixer net voor het serveren schuimig. Schenk de soep in diepe borden en druppel wat van de chili-olie op de soep. Snijd de camembert in plakken en geef ze een bruin korstje met de gasbrander. Leg in de soep. Leg de gefrituurde prei erop.

Ingredienten

4
Personen

Chili-olie

  • 100 ml olijfolie
  • 2 rode pepers

Preisoep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 4 preien
  • 2 el boter
  • 100 ml witte port
  • 400 ml groentebouillon
  • 300 ml room
  • 120 g camembert

Extra nodig

  • keukenthermometer
  • staafmixer
  • bolzeef
  • frituurolie
  • keukenpapier
  • gasbrander
  • rasp
Geef je waardering
0