Tip 1: Drink veel water

Water drinken is belangrijk om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen te lozen. Ook is vocht cruciaal voor onze hersenen. Zorg er daarom voor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt. Geen zin in water? Varieer dan met een kopje thee of koffie máár laat de suiker staan, net als frisdranken en vruchtensappen.

Tip 2: Verzamel gezonde recepten

Vervang je lievelingskostje voor een gezondere maaltijd. Je kunt hiervoor natuurlijk je favoriete kookboeken induiken voor inspiratie, maar bekijk ook zeker onze verzameling van gezonde recepten. Lekker? Zet het op je lijstje! De lijst met gezond eten wordt zo steeds langer én dat maakt de keuze steeds makkelijker. Eet smakelijk!

Tip 3: Kook met vezels

Gezonder leven? Eet volkorenwraps, ontbijtgranen, peulvruchten en (ongezouten) noten. Hier zitten veel vezels in en die zijn supergoed voor je spijsvertering. Ook krijg je er langer een verzadigd gevoel van waardoor de verleiding naar een zak chips kleiner word. 

Tip 4: Eet genoeg fruit

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar fruit is superbelangrijk. Het zit bomvol vitaminen en is daarmee een perfect tussendoortje. Varieer er op los of maak deze heerlijke power smoothies met mandarijn, wortel en gember of aardbei, yoghurt en sinaasappel.

Tip 5: Zorg voor voldoende beweging

Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten per dag intensief beweegt. Ga bijvoorbeeld met de fiets naar het werk in plaats van de auto, of wandel naar de lokale supermarkt. Weinig tijd? Online zijn er superveel video's te vinden voor een korte, intensieve work-out. Geen excuses meer!

Tip 6: Verbied jezelf niets

Een gezonde levensstijl gaat om het vinden van een goede balans. Dat betekent dat je jezelf niets moet verbieden. Het is oké om soms meer te eten of jezelf te belonen met iets. Zolang je het maar met mate doet.