Een quiche is het perfecte bijgerecht om naast een salade of soepje te serveren. Verzadigt als de beste en is weer eens wat anders dan de makkelijke weg van het stokbroodje met kruidenboter. Hier vind je een hele reeks aan quiche recepten, waaronder uiteraard de quiche Lorraine. De bekendste quiche kan natuurlijk niet ontbreken.

Quiche

De quiche ken je natuurlijk als hartige taart met een bodem van bloem, zout, boter, ei en water. Bij een quiche bestaat de basis van de vulling uit ei. Dat maakt meteen het verschil tussen een quiche en een hartige taart, want een hartige taart heeft niet per se ei in de basis. Quiche is een Franse naam die is afgeleid van het Duitse woord kuchen, wat taart betekent. Quiche komt namelijk uit de Franse streek Lotharingen die wisselend tot Frans of Duits grondgebied behoorde.

Quiche Recepten

Quiche Lorraine is natuurlijk een van de bekendste quiche recepten, zij het niet de bekendste. De quiche met een vulling van spekblokjes, crème fraiîche en eieren is een allemansvriend en daarmee de eeuwige showstopper.

Met de quiche Lorraine weet je zeker dat je goed zit, maar waag je ook absoluut eens aan andere quiche recepten zoals de quiche provençaals met rode paprika, courgette, aubergine en mozzarella. Of maak een visvariant met gerookte zalm en broccoli.

Quiches zijn de beste optie om mee te nemen in je picknickmand, als wat vullender snack bij de borrel, als lunch of bij je hoofdgerecht.