De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Quiche-recepten (én tips!)

Quiche recepten

Hoe maak je een quiche?

Een quiche is niet moeilijk om te maken. Feitelijk is het niet meer dan een hartige taart met een bodem van bloem, zout, boter, ei en water. Maar! Bij een quiche bestaat de basis van de vulling uit ei. En daar heb je meteen het verschil tussen een quiche en een hartige taart: want een hartige taart heeft niet per se ei in de basis.

Alles valt of staat natuurlijk met de perfecte bodem en de mooiste vulling. Een paar slimme tips voor wie zelf quiche gaat maken:

  • Maak het jezelf makkelijk. De quiche-bodem kun je from scratch maken. Geen zin in gedoe? Gebruik bladerdeeg, hartig taartdeeg of bijvoorbeeld filodeeg.
  • Knapperige bodem? Bekleed een bakvorm met bakpapier en bestrooi het met een laagje paneermeel voordat je de bodem erin doet. Dit neemt het vocht op uit de vulling.
  • Vochtige ingrediënten. Sommige ingrediënten, zoals spinazie en champignons, houden net iets meer vocht vast dan andere. Laat zulke ingrediënten even uitlekken na het bakken.
  • Maak je een quiche met gehakt? Gebruik mager gehakt om je quiche niet te vochtig te maken. Vet maakt je quiche namelijk iets natter. 
  • Kant-en-klare groenten. Druk? Een snelle quiche zet je op tafel door alle groenten in een keukenmachine te snijden. Is dat nog te veel werk? Ga voor een kant-en-klaar gesneden groentepakket. (We zullen het niet doorvertellen.)

Meer briljante quiche-tips en quiche-geheimen vind je hier! >

Quiche lorraine (en andere recepten)

Quiche Lorraine is natuurlijk een van de bekendste quiche-recepten (misschien wel de bekendste!). De vulling van spekblokjes, crème fraîche en eieren kan eigenlijk niet mislukken en is een echte allemansvriend.

Hier vind je het klassieke recept voor quiche Lorraine >

Zin in wat nieuws? Waag je eens aan andere quiche-recepten zoals deze Provençaalse quiche met rode paprika, courgette, aubergine en mozzarella. Of maak een visvariant met gerookte zalm en broccoli.

Welke quiche je ook kiest, het is een heerlijke vuller! Meenemen dus in de picknickmand. Of serveer quiche als snack bij de borrel, als lunch of bij het hoofdgerecht.

De lekkerste quiche-recepten