De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche met spek en prei

Deze quiche lorraine met prei en spekjes en crème fraîche maak je helemaal zelf: inclusief het deeg!

40 min voorbereidingstijd
25 min oventijd
120 min wachttijd
Quiche met spek en prei

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze preitaart met spekjes en crème fraîche is een eenvoudig gerecht dat je van tevoren kunt bereiden en koud kunt serveren. Je kunt eindeloos variëren met de smaakmakers."

Bereidingswijze

Quichedeeg

  1. Snijd voor het deeg de koude boter in blokjes.

  2. Kneed de boter samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg. 

  3. Laat circa 2 uur in de koelkast rusten. Rol daarna met de deegroller uit tot een cirkel die ruim over de quichevorm valt.

Quiche met spek en prei

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. 

  2. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork. 

  3. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

  4. Verdeel het spek en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas en de lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover. 

  5. Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.

Wat is het eiermengsel voor een quiche?

Het eiermengsel voor een quiche bestaat uit eieren, crème fraîche of slagroom, zout en peper, en smaakmakers zoals nootmuskaat.

Miniatuur

Kan quiche ook met crème fraîche?

Zeker! Crème fraîche is juist een hele goede basis voor quiche. Het geeft een romige, lichtzure smaak die goed combineert met hartige ingrediënten zoals spek, prei, ui of kaas. Het maakt het eindresultaat wat steviger dan met slagroom.

Miniatuurvoorbeeld

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker