Quichedeeg
-
Snijd voor het deeg de koude boter in blokjes.
-
Kneed de boter samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg.
-
Laat circa 2 uur in de koelkast rusten. Rol daarna met de deegroller uit tot een cirkel die ruim over de quichevorm valt.
Quiche met spek en prei
-
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
-
Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork.
-
Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Verdeel het spek en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas en de lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover.
-
Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.
0 reacties