Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 2 eieren
  • zout

Vulling

  • 1 prei
  • 250 g spekblokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 lente-uitjes

Extra nodig

  • taartvorm van 25 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 35 minuten

Snijd voor het deeg de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg, laat circa 2 uur in de koelkast rusten en rol het met de deegroller uit.

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de crème fraîche los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

Verdeel het spek en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas en de lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.

Vind hier meer inspiratie voor een geslaagd paasmenu.

Geef je waardering

475
Quiche met spek en prei