Bodem
-
Meng in de keukenmachine de boekweitbloem, het rijstmeel en zout kort.
-
Doe de boter erbij. Wacht tot dit is opgenomen en voeg een ei toe. Als laatste gaan de eetlepels koud water erbij.
-
Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast, maar een nacht is nog beter.
Vulling
-
Hak de halve pompoen in dobbelsteentjes.
-
Kook de blokjes 12 minuten in een pan met ruim water en zout. Giet de pompoen af en pureer het in de blender. Laat afkoelen.
-
Verwarm de oven op 180 °C.
-
Smeer zes kleine quichevormpjes van 12 cm of een grote quichevorm van 30 cm in met boter en bestuif ze met boekweitbloem.
-
Haal het deeg uit de koelkast en druk het deeg in de vorm. Dit kan je het beste doen met natte vingers. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
-
Doe de overige ingrediënten, behalve 25 gram cheddar (dat is straks voor de topping), bij de pompoenpuree in de blender.
-
Giet de vulling in de quichevorm en strooi de rest van de kaas eroverheen.
-
Giet de vulling in de quichevorm en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Meer maken met pompoen?
0 reacties