De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Quiche met gerookte zalm en broccoli

Een heerlijke quiche met gerookte zalm en brocccoli.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Quiche gerookte zalm-broccoli

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de warme quichebodem.

Zelf quichebodem maken? Bekijk hier het recept > 

Haal met een mesje de broccoliroosjes los. Kook ze 5 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Snijd de plakken zalm in gelijke reepjes.

Klop de eieren, het eigeel, de melk en de vloeibare room en crème fraîche door elkaar. Voeg de gehakte dille, zout en wat zwarte peper toe. Verdeel de broccoliroosjes en zalmreepjes over de geraspte emmentaler.

Stort het eimengsel voorzichtig over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.

Dit recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart. Van klassiekers tot creatieve recepten door Marion Flipo. Bestel jouw exemplaar hier >

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.