Ingredienten

4
Personen

  • 240 g quichebodem of 4 à 5 plakjes kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • 50 g emmentaler, geraspt

Garnituur

  • 1 broccoli
  • zout
  • 120 g gerookte zalm, in plakken

Vulling

  • 3 eieren + 1 eigeel
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml vloeibare room
  • 130 g crème fraîche
  • 3 el gehakte verse dille
  • zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig

  • bakvorm 20 cm en 4,5 cm hoog

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de warme quichebodem.

Zelf quichebodem maken? Bekijk hier het recept > 

Haal met een mesje de broccoliroosjes los. Kook ze 5 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Snijd de plakken zalm in gelijke reepjes.

Klop de eieren, het eigeel, de melk en de vloeibare room en crème fraîche door elkaar. Voeg de gehakte dille, zout en wat zwarte peper toe. Verdeel de broccoliroosjes en zalmreepjes over de geraspte emmentaler.

Stort het eimengsel voorzichtig over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.

Dit recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart. Van klassiekers tot creatieve recepten door Marion Flipo. Bestel jouw exemplaar hier >

      Geef je waardering

      24
      Quiche gerookte zalm-broccoli
      Quiche & Hartige taart