De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche lorraine met kruidensla

Altijd lekker en verrassend snel klaar. Quiche jij vandaag ook voor dit gerecht?

15 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Quiche lorraine met kruidensla

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"De spek in deze quiche geeft een lekkere smaak en bite. De rest van de quiche is redelijk simpel, maar de nootmuskaat zorgt voor die extra smaakervaring."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  2. Vet de vorm in met boter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork. Doe een stuk bakpapier in de vorm over het deeg en vul met blindbakvulsel. Bak 10 minuten voor in de oven.

  3. Bak ondertussen het spek in een droge koekenpan, tot het iets begint te kleuren, maar nog niet krokant is.

  4. Klop de crème fraîche los. Roer de eieren erdoor. Breng op smaak met iets zout en peper en ½ tl nootmuskaat.

  5. Klop een dressing van mosterd, azijn, olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  6. Haal de vormen uit de oven, verwijder het bakpapier en blindbakvulling. Verdeel het spek erover. Schenk het eiermengsel in de vormen en bak de quiche 25-35 minuten in de oven.

  7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Pluk en snijd of scheur de kruidenblaadjes en meng met de sla. Meng de dressing met de sla, hak de walnoten en bestrooi de salade ermee.

  8. Serveer de quiche samen met de salade.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker