1. Meng de gist met het lauwwarme water in een kommetje en zet opzij.
2. Meng in een andere kom de bloem met het korianderpoeder. Voeg het water met het gist toe en kneed een paar minuten. Voeg het zout toe en kneed door het deeg, vorm tot een bal. Dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
3. Verwarm de azijn met de suiker totdat de suiker is opgelost.
4. Snijd de radijsjes in kwarten en de rode ui in dunne halve ringen. Doe in een kom, giet het zuurmengsel hier overheen en laat afkoelen in de koelkast.
5. Snipper de rode ui en fruit in de boter. Snijd de kool in dunne reepjes, scheur de oesterzwammen en bak beide mee.
6. Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat meegaren. Voeg de kruidenpasta toe, bak een beetje aan en blus vervolgens af met de groentenbouillon. Laat ca. 5 minuten stoven met deksel op de pan.
7. Verwarm de oven voor op 230 °C. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes, maak er bolletjes van en rol ze plat. Bak de pita’s op een met bakpapier beklede bakplaat voor circa 7 tot 10 minuten.
8. Haal de pita’s uit de oven. Snijd ze open en vul ze met de rendang. Serveer met de radijssalade.
Zin in meer heerlijke vegetarische gerechten? klik hier.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
1 reactie