Deze zalige spinaziequiche met extra veel groenten is superlekker als tussendoortje, maar ook als avondeten. Rudolph deelt zijn waanzinnige recept voor de Spinaziequiche. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 1 teen knoflook
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 600 g verse bladspinazie
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 50 g walnoten

Extra nodig

  • vierkante taartvorm van 20 x 20 cm

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil en kook de aardappels. Giet af en prak of stamp tot een grove puree.  

Stap 2: 
Snijd de knoflook grof. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm een scheut olijfolie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat het licht verkleurt.  

Stap 3: 
Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Leg de geslonken spinazie op enkele vellen keukenpapier en dep ook aan de bovenkant af. Eventueel kun je ook het vocht in een zeef eruit drukken en daarna droogdeppen. Breng de spinazie op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.  

Stap 4: 
Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan.  

Stap 5: 
Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Breng op smaak met peper. Verdeel eerst een laag geprakte aardappels over het deeg. Verdeel dan de spinazie erover. Breek de walnoten grof en leg tussen de spinazie. Schenk het eimengsel erover.  

Stap 6: 
Zet de vorm op een bakplaat met bakpapier om lekken in de oven te voorkomen. Bak de taart onderin de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Spinaziequiche
Spinaziequiche