Ingredienten

4
Personen

  • 240 g quichebodem of 4 à 5 plakjes kant-en-klaar hartige taartdeeg
  • 50 g emmentaler, geraspt

Garnituur

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g buffelmozzarella, uitgelekt

Vulling

  • 3 eieren + 1 eigeel
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml vloeibare room
  • 130 g crème fraîche
  • 1 snuf provençaalse kruiden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig

  • Bakvorm 20 cm en 4,5 cm hoog

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 5 minuten

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de warme quichebodem.

Zelf quichebodem maken? Bekijk hier het recept > 

Wikkel de paprika in aluminiumfolie, leg 45 minuten in de oven en laat afkoelen. Verwijder de schil, het kroontje en de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was en schil de courgette en de aubergine, snijd beide apart in stukjes.

Pel en snipper de ui en bak in de olijfolie. Voeg de aubergine en wat zout toe en bak 10 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak 10 minuten mee. Meng er de gare paprika door en breng de groenten op smaak.

Neem de pan van het vuur. Snijd de mozzarella in stukjes van 1 tot 2 cm.

Klop de eieren, het eigeel, de melk en de vloeibare room en crème fraîche door elkaar. Voeg de Provençaalse kruiden, zout en wat zwarte peper toe. Verdeel de helft van de groenten over de geraspte emmentaler, leg de mozzarella erop en dan de rest van de groenten. Stort het eimengsel voorzichtig over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.

Dit recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart. Van klassiekers tot creatieve recepten door Marion FlipoBestel jouw exemplaar hier >

Geef je waardering

26
Quiche provençaals
Quiche & Hartige taart