De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Quiche provençaals

Provençaalse is superlekker en makkelijker te maken dan je denkt!

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Quiche provençaals

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind. Verdeel de geraspte emmentaler over de warme quichebodem.

Zelf quichebodem maken? Bekijk hier het recept > 

Wikkel de paprika in aluminiumfolie, leg 45 minuten in de oven en laat afkoelen. Verwijder de schil, het kroontje en de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was en schil de courgette en de aubergine, snijd beide apart in stukjes.

Pel en snipper de ui en bak in de olijfolie. Voeg de aubergine en wat zout toe en bak 10 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak 10 minuten mee. Meng er de gare paprika door en breng de groenten op smaak.

Neem de pan van het vuur. Snijd de mozzarella in stukjes van 1 tot 2 cm.

Klop de eieren, het eigeel, de melk en de vloeibare room en crème fraîche door elkaar. Voeg de Provençaalse kruiden, zout en wat zwarte peper toe. Verdeel de helft van de groenten over de geraspte emmentaler, leg de mozzarella erop en dan de rest van de groenten. Stort het eimengsel voorzichtig over de garnituur. Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.

Dit recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart. Van klassiekers tot creatieve recepten door Marion FlipoBestel jouw exemplaar hier >

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.