Zwarte-rijstsalade met granaatappel en pindacrunch

17
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Spoel de rijst en kook het in water met een beetje zout in circa 25 minuten gaar. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.

Meng voor de dressing de balsamico azijn met het sap van een citroen en de honing. Klop er met een garde een paar scheuten olijfolie door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Schaaf de courgette in dunne repen en voeg toe aan de dressing. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel hem uit de schil en snijd in plakjes.

Schenk de dressing over de rijst en voeg de mango toe.

Serveren

Schep de rijstsalade op een bord. Verdeel de granaatappelpitten en de avocado erover. Maak af met pinda’s en koriander.

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g zwarte rijst
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • 25 ml olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 1 courgette
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 bakje ongezouten pinda's
  • 1 bosje koriander

Extra nodig

  • pan
  • kom
  • garde
  • dunschiller
  • kom
Geef je waardering
17