De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky kip en spitskool met sojaboter

Deze herlijke sticky chicken maak je makkelijk en snel. Miljuschka deelt haar recept.

50 min (voor)bereidingstijd
snel met Mil sticky chicken

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze sticky kip met spitskool maak je makkelijk en snel met het heerlijke recept van Miljuschka. Probeer het zelf maar!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 200°C.  Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Bestrooi de kipdijfilets met zout, peper en de vijfkruidenpoeder en wrijf in. Leg de kipdijfilets met de huidkant naar beneden in de pan en bak 3-4 minuten per kant, tot de huid goudbruin en knapperig is.   

Stap 2: 
Meng de helft van de sojasaus met de honing en rijstazijn in een kleine kom. Leg de kipdijfilets met de huidkant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje van het soja-honingmengsel. Giet de rest van het mengsel in de ovenschaal. Rooster de kip in het midden van de oven voor 15-20 minuten. Bestrijk halverwege de oventijd met het sojamengsel uit de ovenschaal.  

Stap 3: 
Plet de knoflook en snijd de spitskool in grove stukken. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de geplette knoflook en spitskool toe en bak tot de kool zachter wordt en gaat karamelliseren. Voeg de rest van de sojasaus en een scheutje water toe en laat nog een paar minuten stoven, totdat de kool zacht is.  

Stap 4: 
Verdeel de sticky kip en spitskool over een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Lekker met rijst!  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker