Zuurkoolstamp met lamsworst

35
Gemiddeld
Zuurkoolstamp met lamsworst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Laat de zuurkool uitlekken.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in water met een beetje zout circa 10 minuten. Voeg de zuurkool en de helft van de cranberries toe en kook in 10 minuten gaar.

Bak de spekjes in een droge koekenpan in circa 6 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Smelt de boter in de pan van de spekjes en bak de lamsworstjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de appel met schil van het klokhuis af in blokjes.

Snijd de bosuien in ringetjes.

Giet de aardappels met zuurkool af en stamp grof met een pureestamper. Voeg een beetje bakvet van de worstjes, de melk en de mosterd toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de rest van de cranberries, spekjes, appel en de bosuien erdoor.

 

Serveren

Schep de stamp op borden. Snijd de worsten 2 keer diagonaal door en leg op de stamp. Schep er eventueel nog wat jus overheen.

Ingredienten

4
Personen

Zuurkoolstamp met lamsworst

  • 500 g zuurkool
  • 1.2 kg kruimige aardappels
  • 150 g gedroogde cranberries
  • 250 g mager gerookte spekjes
  • 25 g boter
  • 8 lamsworstjes
  • 1 appel, Elstar
  • 1 bos bosuien
  • 100 ml melk
  • 1.5 el grove mosterd

Extra nodig

  • keukenpapier
  • pureestamper
Zuurkoolstamp met lamsworst
Geef je waardering
35