De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuurkoolstamp met lamsworst

Laat de zuurkool uitlekken. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in water met een beetje zout circa 10 minuten. Voeg de zuurkool en de helft van de cranberries toe en kook in 10 minuten gaar.

30 min kooktijd
Zuurkoolstamp met lamsworst

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Laat de zuurkool uitlekken.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in water met een beetje zout circa 10 minuten. Voeg de zuurkool en de helft van de cranberries toe en kook in 10 minuten gaar.

Bak de spekjes in een droge koekenpan in circa 6 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Smelt de boter in de pan van de spekjes en bak de lamsworstjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de appel met schil van het klokhuis af in blokjes.

Snijd de bosuien in ringetjes.

Giet de aardappels met zuurkool af en stamp grof met een pureestamper. Voeg een beetje bakvet van de worstjes, de melk en de mosterd toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de rest van de cranberries, spekjes, appel en de bosuien erdoor.

 

Serveren

Schep de stamp op borden. Snijd de worsten 2 keer diagonaal door en leg op de stamp. Schep er eventueel nog wat jus overheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker