Gekonfijte peren
Schil en halveer de peren. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes.
Breng alle ingrediënten, behalve de peren, met elkaar aan de kook. Voeg de peren toe en laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur tot de peren beetgaar zijn en het vocht verdampt is.
Frambozencoulis
Pureer de frambozen met de poedersuiker en een scheutje water tot een coulis. Bewaar een paar hele frambozen voor de garnering.
Avocadopuree
Maak de avocado’s schoon en pureer het vruchtvlees. Voeg indien nodig kokosmelk toe als de puree te dik is. Schep in een spuitzak.
Garnering
Snijd de dadels en de abrikozen in blokjes. Snijd de amandelen fijn. Hak de witte chocolade fijn. Schil en snijd de kiwi’s in plakjes. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappel.
Zerhzerh
Spuit onder in de glazen een laag avocadopuree. Leg hierop de sinaasappelpartjes, dadels, abrikozen, gekonfijte peren, kiwi, amandelen, chocolade, frambozencoulis en de geraspte kokos. Schenk het sinaasappelsap erop en verdeel de resterende frambozen over de Zerhzerh.
Tip
Voor een mooi decoratief effect kun je een lange cocktaillepel en rietje in de Zerhzerh steken.
0 reacties