Hamburgerbroodjes
-
Meng in een grote kom de bloem met de suiker en het zout.
-
Verwarm de melk tot ongeveer 40 °C en los daar al roerend het gist in op.
-
Voeg 3 eieren toe aan de kom met bloem en voeg daar het gistmengsel aan toe. Meng het mengsel met een keukenmachine en deeghaak tot een samenhangend deeg.
-
Kneed het deeg 10 minuten op een middelhoge stand. Voeg ondertussen beetje bij beetje de boter toe. Het deeg is klaar als het glad en elastisch is.
-
Haal het deeg uit de kom en vet de kom in met een druppel olie. Rol het deeg tot een bal, leg terug in de kom en dek af met een theedoek. Laat de deegbal 1,5 uur rijzen.
-
Haal het deeg uit de kom en duw het voorzichtig plat. Verdeel het deeg in 8 gelijke stuken en rol tot ballen.
-
Leg de deegbollen op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg ze ver genoeg uit elkaar. Dek af en laat nog eens 1,5 uur rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Klop het laatste ei los en bestrijk de deegbollen voorzichtig met een kwast. Bak de hamburgerbroodjes in 15-20 goudbruin in de oven. Laat tot slot helemaal afkoelen.
Ketchup
-
Snijd de tomaten in vieren en de paprika in stukjes. Hak de knoflook en voeg alle ingrediënten samen in een ruime pan.
-
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 5 min zachtjes pruttelen, roer daarna door.
-
Laat de saus in 10 min al roerend inkoken op laag vuur.
-
Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Druk daarna door een zeef met behulp van een soeplepel.
-
Doe de ketchup weer in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de ketchup indikken tot de juiste dikte.
-
Laat de ketchup helemaal afkoelen en doe in een luchtdichte (weck)pot. Laat het tenminste één nacht in de koelkast staan om nog meer in te dikken.
Mosterd
-
Doe de gele en bruine mosterdzaadjes in een pot en voeg daar het water, de 2 soorten azijn en het zout aan toe.
-
Doe de deksel op de pot en zet het een nacht in de koelkast om te wellen.
-
Doe de volgende dag de inhoud van de pot in een keukenmachine met kurkuma en honing. Maal dit tot een mosterd.
-
Doe de mosterd in een schone (weck)pot en laat deze 3 dagen rijpen in de koelkast. Roer elke dag even door.
Hamburgers
-
Snijd het borststuk, de dikke rib en de sukade in grove stukken. Meng de delen door elkaar heen.
-
Haal het vlees door een middelfijne plaat van de gehaktmolen.
-
Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vorm ze voorzichtig tot burgers.
-
Strooi zout en peper op de buitenkant van de hamburgers. Bak de burgers op de barbecue tot medium rare.
Zoetzure uien
-
Snijd de uien in ringen.
-
Breng de azijn samen met het water en suiker aan de kook. Laat iets afkoelen.
-
Doe de uienringen samen met het mosterdzaad, laurier en de peperkorrels in een (weck)pot.
-
Giet het azijnmengsel over de uien en draai het potje dicht. Laat volledig afkoelen.
Broodje hamburger
-
Snijd de tomaat en augurk in plakken. Snijd daarna de ijsbergsla fijn.
-
Snijd de hamburgerbroodjes open en toast de binnenkant kort op de barbecue.
-
Leg de plakken cheddar op de hamburgers en laat smelten op de barbecue.
-
Verdeel op de onderste helft van de broodjes wat van de mosterd en op de bovenkant wat van de ketchup.
-
Beleg de onderste helft met sla en tomaat.
-
Leg de hamburger bovenop de groente.
-
Verdeel wat van de augurk en zoetzure ui op de burger
-
Dek het broodje af met de bovenste helft.
Friet
-
Snijd de aardappel in dunne frietjes en spoel ze schoon van het zetmeel. Dep ze daarna droog in een theedoek.
-
Verwarm de frituur tot 170 °C en frituur de friet voor 3 min. Laat de friet uitlekken en afkoelen.
-
Verwarm de olie naar 180 °C en bak de friet goudgeel en krokant. Laat uitlekken en bestrooi met een snufje zout.
0 reacties