De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm met wasabimayonaise & aziatische dressing

Een heerlijk gerecht van zalm, gepocheerde eieren, Aziatisch gekruide groente en eigengemaakte wasabimayonaise.

30 min kooktijd
Zalm met wasabimayonaise & Aziatische dressing

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Gepocheerde eieren
Breng in een pan water, azijn en een snufje zout aan de kook. Breek een ei in een kopje. Zet het vuur laag en maak met een garde een draaikolk in de pan. Laat het ei in het midden van de draaikolk glijden en pocheer het ei circa 5 minuten. Span keukenfolie over een bord en prik er met een vork enkele gaatjes in. Haal het ei uit het water en laat het ei uitlekken op het bord. Pocheer de rest van de eieren en breng de eieren op smaak met zout en peper.

Wasabimayonaise
Splits het ei. Roer de eidooier met de wasabipasta, snufje zout en de azijn glad. Schenk de olie er langzaam bij en klop het geheel met een garde tot een mayonaise.

Aziatische dressing
Verhit een klein scheutje arachideolie in een pan en fruit het sesamzaad, kerrie- en paprikapoeder. Schep de sesamzaadjes in een kom en meng de de rest van de arachideolie, de sesamolie en de gembersiroop toe, verwarm en roer goed door tot er een egale massa ontstaat.

Salade
Tourneer de wortels, kook ze in circa 4-5 minuten beetgaar en spoel ze koud in ijswater. Verwarm een grillpan en halveer de lente-uitjes in de lengte. Bestrijk de lente-uitjes met de dressing en gril ze op de snijkant tot er een mooie grillstreep ontstaat. Pluk de frisee en halveer de radijsjes en de tomaten. Meng de radijsjes, sla en worteltjes apart door de dressing.

Verdeel de zalm en de salade over de borden en leg een gepocheerd ei in het midden van de salade. Schep naar eigen creativiteit lepeltjes wasabimayonaise op het bord.

TIP: Je kan de wasabimayonaise ook leuk vormgeven met een spuitzak.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker