Wilde lamsbout
Verwarm de oven voor op 140°C. Wrijf de lamsbout in met het venkelzaad, zout, peper en een flinke scheut olijfolie. Vul de holte in de bout met de olijven. Laat minstens 30 minuten marineren. Pak de lamsbout zo goed mogelijk in met de blaadjes laurier. Laat in het midden van de oven in circa 1 uur gaar, maar van binnen nog rosé worden. Haal het vlees uit de oven en laat het minstens 10 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten. Verwijder de laurierblaadjes, snijd het lamsvlees in dunne plakken en serveer met geroosterde groente.
Sperziebonen met verse salie
Rang de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 minuten in kokend water met zout en giet ze af. Pluk de salie. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en frituur de helft van de blaadjes salie. Haal de salie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van de salie en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de salie en de knoflook 2 minuten. Voeg de boontjes toe en bak circa 3 minuten mee. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de gefrituurde salie en breng op smaak met zout.
Courgette met verse munt
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de courgette in plakjes en kook de courgette circa 3 minuten in de bouillon. Haal de courgetteplakjes uit de bouillon en leg ze in een schaal. Scheur de muntblaadjes grof. Besprenkel de courgette met een scheut olijfolie, bestrooi met de munt en chiliflakes en breng op smaak met zout.
Bleekselderij met gedopte tuinbonen
Rooster het venkelzaad. Snijd de bleekselderij in plakjes en blancheer de bleekselderij en tuinbonen circa 3 minuten in kokend water met zout. Giet de bonen en bleekselderij af en meng met het venkelzaad, een scheut olijfolie en breng op smaak met zout.
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties