De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tempura-garnalen in shisoblad

Frituur is áltijd een goed idee. Hoog tijd om aan de slag te gaan met deze tempura-garnalen. 

30 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites:Tempura garnalen

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Tempura-garnalen ontbreken nooit op de menukaarten in mijn restaurants. Iedereen is er dol op! Maar zeg nu eerlijk: de knapperige buitenkant en heerlijk zachte binnenkant is toch zeker niet te weerstaan? Maak het met mijn recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Meng voor het beslag het tempurameel met 400 ml koud water tot een glad beslag dat ongeveer even dik is als pannenkoekenbeslag.

     

  2. Pel de garnalen en verwijder de kop. Verwijder het darmkanaal met een satéprikker of klein scherp mesje.  

  3. Knip de shisobladeren in reepjes van ca. 3 cm breed. Doe een klein beetje beslag op het shisoblad en wikkel deze om de garnaal. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

  4. Verhit een pan of friteuse met olie tot 180 °C. Wentel de garnalen en de paprika eerst door het aardappelzetmeel en vervolgens door het tempurabeslag. Frituur de garnalen en paprika in 5 minuten knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.  

  5. Schil de rettich en snijd in grove stukken. Maal fijn in een hakmolen. Doe in een bakje met de teriyakisaus en 50 ml kokend water. Meng goed door.

  6. Pers de limoen uit boven een ander bakje. Roer de mayonaise en chilisaus erdoor. Serveer de tempura-garnalen en paprika met de teriyaki-dipsaus en de chilidipsaus.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik mag Eveline's recepten heel graag maken, heerlijk
Grady Van de Bunt-Grau
14-03-2024

Ook lekker