Stappenplan
-
Meng voor het beslag het tempurameel met 400 ml koud water tot een glad beslag dat ongeveer even dik is als pannenkoekenbeslag.
-
Pel de garnalen en verwijder de kop. Verwijder het darmkanaal met een satéprikker of klein scherp mesje.
-
Knip de shisobladeren in reepjes van ca. 3 cm breed. Doe een klein beetje beslag op het shisoblad en wikkel deze om de garnaal. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
-
Verhit een pan of friteuse met olie tot 180 °C. Wentel de garnalen en de paprika eerst door het aardappelzetmeel en vervolgens door het tempurabeslag. Frituur de garnalen en paprika in 5 minuten knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Schil de rettich en snijd in grove stukken. Maal fijn in een hakmolen. Doe in een bakje met de teriyakisaus en 50 ml kokend water. Meng goed door.
-
Pers de limoen uit boven een ander bakje. Roer de mayonaise en chilisaus erdoor. Serveer de tempura-garnalen en paprika met de teriyaki-dipsaus en de chilidipsaus.
1 reactie