De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cheesecake-brownie-chocolatechipkoekjes

In dit recept combineren we drie populaire uitvindingen in één bakrecept. Aanschouw je nieuwe favoriet Cheesecake-brownie-chocoladechipkoekjes

60 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Cheesecake-brownie-chocolatechipkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze koekjes zijn een geweldige combinatie van drie verschillende soorten deeg. Dit is de ultieme samenstelling en echt een smaaksensatie. 

Bereidingswijze

Cheesecake

  1. Verwarm de oven op 160 °C. Vet de taartvorm en beleg met bakpapier. Roer alle ingrediënten glad en vul hiermee de taartvorm. 

  2. Bak de cheesecake circa 40 minuten in de oven. Laat de cheesecake tenminste een halve dag, maar liefst een hele nacht afkoelen. 

Chocolatechip-deeg

  1. Meng en zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer in de mixer met roerwerk de zachte boter met de suiker en de basterdsuiker cremig. Voeg het ei, vanille en de honing toe. Meng in één keer het bloemmengsel erdoor, gevolgd door de stukjes chocolade. Roer even kort door.  

  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. De gebruikte mengkom kun je meteen weer gebruiken voor het browniedeeg. 

Browniedeeg

  1. Meng en zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout. 

  2. Roer in de mixer met roerwerk de zachte boter met de suiker cremig. Voeg het ei en de vanille toe. 

  3. Voeg het bloemmengsel toe en meng alles even kort door. Bewaar het brownie-deeg afgedekt in plasticfolie in de koelkast. 

Samenstellen en garneren

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de cheesecake en het browniedeeg in stukjes. Verdeel het koekjesdeeg ook in stukjes. Meng alles losjes door elkaar.  

  2. Vorm met de hand of met behulp van een ijsknijper bolletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte ertussen want de koekjes zullen uitdrijven tijdens het bakken. Druk de koekjes een beetje plat en garneer de bovenkant met stukjes pure chocolade. 

  3. Bak de koekjes in de oven in circa 10-12 minuten gaar. Bestrooi de koekjes direct met de zoutvlokken. Laat volledig afkoelen. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker