Cheesecake
-
Verwarm de oven op 160 °C. Vet de taartvorm en beleg met bakpapier. Roer alle ingrediënten glad en vul hiermee de taartvorm.
-
Bak de cheesecake circa 40 minuten in de oven. Laat de cheesecake tenminste een halve dag, maar liefst een hele nacht afkoelen.
Chocolatechip-deeg
-
Meng en zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Roer in de mixer met roerwerk de zachte boter met de suiker en de basterdsuiker cremig. Voeg het ei, vanille en de honing toe. Meng in één keer het bloemmengsel erdoor, gevolgd door de stukjes chocolade. Roer even kort door.
-
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. De gebruikte mengkom kun je meteen weer gebruiken voor het browniedeeg.
Browniedeeg
-
Meng en zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout.
-
Roer in de mixer met roerwerk de zachte boter met de suiker cremig. Voeg het ei en de vanille toe.
-
Voeg het bloemmengsel toe en meng alles even kort door. Bewaar het brownie-deeg afgedekt in plasticfolie in de koelkast.
Samenstellen en garneren
-
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de cheesecake en het browniedeeg in stukjes. Verdeel het koekjesdeeg ook in stukjes. Meng alles losjes door elkaar.
-
Vorm met de hand of met behulp van een ijsknijper bolletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte ertussen want de koekjes zullen uitdrijven tijdens het bakken. Druk de koekjes een beetje plat en garneer de bovenkant met stukjes pure chocolade.
-
Bak de koekjes in de oven in circa 10-12 minuten gaar. Bestrooi de koekjes direct met de zoutvlokken. Laat volledig afkoelen.
0 reacties