Visfanaten opgelet! Tijd om jezelf te verwennen met een romig vispannetje van schelvisfilet en vermout. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel, dus begin maar met tafeldekken. 

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 1 bosje bospenen
  • 3 slanke preien
  • 30 gr roomboter
  • 2 el mosterdzaad
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml droge vermout
  • 300 ml visfond
  • 450 ml slagroom
  • 600 gr schelvisfilet
  • 1 bos dragon
  • 4 harde bollen

Benodigdheden

  • Vijzel en evt. bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten
  1. Schil de bospenen en snijd in gelijke stukken. Was en snijd het witte deel van de preien in stukken van circa 5 centimeter.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de preien en bospenen.
  3. Maal het mosterdzaad grof in de vijzel en voeg toe aan de pan, bak kort mee. Breng op smaak met zout.
  4. Snijd de schil van de citroen in dunne reepjes, zet apart. Knijp de citroen uit boven de pan.
  5. Blus af met de wijn en vermout, breng op smaak met zout en peper en laat tot de helft inkoken.   
  6. Voeg de visfond toe aan de pan en kook in tot tweederde.
  7. Voeg de slagroom toe en laat nog iets inkoken.
  8. Snijd de schelvis in stukken.
  9. Voeg de schelvis toe aan de pan. Pers het sap van een halve citroen er bovenuit. Doe het deksel erop, draai het vuur uit en laat in 4 minuten de vis gaarstoven.
  10. Snijd de dragon fijn. Roer de helft door het vispannetje, samen met de helft van de citroenschil. Schep de vis met de prei en saus in diepe borden, garneer met de rest van de citroenschil en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood erbij.

Geef je waardering

83
Vispan met schelvis en prei
Vispan met schelvis en prei