De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vesuvius roodfruittaart

45 min kooktijd
Vesuvius roodfruittaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm en bekleed de kartelvorm met het deeg.

Frangipane
Roer de amandelspijs los. Voeg één voor één de eieren toe en meng de boter erdoor. Verdeel de frangipane tot iets van de rand over het deeg in de kartelvorm. Bak de bodem in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


Joconde
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Smelt de boter. Maal het amandelschaafsel met de bloem en de helft van de suiker fijn. Roer de eieren los en meng met het amandelmeel en de gesmolten boter. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de joconde in circa 8 minuten gaar.

Vulling
Steek een cirkel ter grootte van de bombevorm uit het biscuit om de vorm later mee af te dekken. Bekleed de bombevorm met plasticfolie en vervolgens met het resterende jocondebiscuit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes. Meng met de frambozen, blauwe bessen en de jam. Schep het fruit in de bombe en druk lichtjes aan. Dek de vorm af met de cirkel biscuit. Leg de bombe met de platte kant naar beneden op het harde wenerdeeg en verwijder de vorm en de folie.

Italiaans schuim
Klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Breng in een pan het water met de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud. Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. Brand het schuim af met een gasbrander.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker