De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

san sebastian cheesecake

Een chef in het Spaanse stadje San Sebastian bedacht deze bijzondere cheesecake in zijn keuken. De combinatie van de 'burnt' buitenkant en de boterzachte en zoete binnenkant is een echte smaaksensatie. 

30 min voorbereidingstijd
395 min kooktijd
SanSabastian Cheese Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een chef in het Spaanse stadje San Sebastian bedacht deze bijzondere cheesecake in zijn keuken. De combinatie van de 'burnt' buitenkant en de boterzachte en zoete binnenkant is een echte smaaksensatie. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Laat het bakpapier een paar cm over de rand hangen. 

Stap 2: 
Roer in een grote kom met een spatel de roomkaas, zout en de suiker helemaal glad. Voeg de vanille toe en meng goed door.  

Stap 3: 
Kluts in een andere kom de eieren en voeg deze beetje voor beetje toe aan de roomkaas. Blijf steeds goed roeren totdat al het ei helemaal is opgenomen in het roomkaasmengsel.  

Stap 4: 
Voeg de bloem toe en roer het door het mengsel. Voeg als laatste geleidelijk de slagroom toe en roer met de hand tot het mengsel glad is. 

Stap 5: 
Giet het beslag in de taartvorm en klop de vorm enkele keren op het aanrecht om luchtbellen te voorkomen. Het kan ook helpen om met een houten prikker te roeren. 

Stap 6: 
Zet de taartvorm midden in de oven en doe de ovendeur zo snel mogelijk weer dicht. Zet de temperatuur terug naar 220 °C. Bak de cheesecake 30 -35 minuten. De taart mag aan de bovenkant vrij donker gebakken zijn en in het midden nog een beetje ‘wiebelig’ aanvoelen. 

Stap 7: 
Zet de vorm op een rooster en laat de cheesecake minstens twee uur volledig afkoelen. Het is normaal dat de cheesecake een flink stuk inzakt tijdens het afkoelen. Zet de vorm in de koelkast om de taart minstens een halve dag verder af te koelen en op te laten stijven. 

Stap 8: 
Haal de cheesecake ruim 30 minuten voor het serveren uit de koelkast en pel het bakpapier eraf. Snijd de taart met een in warm water gedompeld koksmes. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker