Pho is misschien wel één van de beste noedelsoepen ter wereld. De kenmerkende bouillon - doordrenkt met specerijen als kaneel, steranijs en kardemom - is licht en tegelijkertijd enorm vol van smaak. Eveline deelt haar recept voor deze uiterst verslavende soep.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 pak Vietnamese rijstnoodles
  • 5 cm gember
  • 1 ui
  • 2 liter runderbouillon
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstok
  • 2 stuks steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 500 g dungesneden ossenhaas
  • 100 g taugé
  • 1/4 limoen
  • 1 takje koriander
  • 1 takje Thaise basilicum
  • 1 takje verse munt
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels hoisinsaus

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1:
Snijd de gember in stukken. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Stap 2:
Verhit olie in een diepe pan en fruit de gember en ui voor circa 2 minuten. Voeg vervolgens de runderbouillon, kruidnagel, kaneelstok, steranijs en toe en kook voor circa 5 minuten. Voeg dan de vissaus, sojasaus en rode peper toe en kook nog voor enkele minuten.Stap 2:
Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 3:
Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 4:
Verdeel de noodles over de kommen en schenk de bouillon erbij. Voeg dan de taugé, munt, koriander en Thaise basilicum toe. Serveer met de hoisin, sriracha en limoen.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Pho
Pho 2