- Begin met de eieren te scheiden. Klop de suiker met het eigeel totdat het mooi bleek is en er geen belletjes meer inzitten. Dit kan wel vijf minuten duren.
- Zet een pan met water op. Let op: pak een pan waarop uiteindelijk jouw stoommandje oppast.
- Sla in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Prak de banaan door het eigeel. Roer hierdoor een passievrucht, de rijstebloem, bakpoeder en de kokosmelk. Vouw het geslagen eiwit door het beslag.
- Leg nu een vel bakpapier dat iets groter is dan het de onderkant van jouw stoommandje in het mandje. De bedoeling is dat de randen van het papier omhoog staan zodat er een soort bakje ontstaat waar het beslag in kan.
- Giet het beslag erin en doe het vruchtvlees van de laatste passievrucht in het midden. Stoom de cake 25 minuten. Eet warm en drink er een verse kokosnoot bij.
Tropisch ontbijtje: rijstbloemcake (cake uit een stoommandje)
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties