De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cupcakes met butterscotch en bourbon

Deze cupcakes zijn net zo onweerstaanbaar als dat ze eruit zien. Het vleugje bourbon is dan ook de kers op de taart als je het aan ons vraagt. Al nieuwsgierig hoe je het maakt?

45 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Cupcakes met Butterscotch en Bourbon

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze cupcakes zijn net zo onweerstaanbaar als ze eruit zien. Het vleugje bourbon is  de kers op de taart van dit recept. Dit wil je proeven!

Bereidingswijze

Cupcakes

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de vormpjes in de cupcaketray. Meng in de kom van de mixer de bloem, maïzena, bakpoeder, zout en de suiker. Gebruik het roerwerk en voeg hieraan geleidelijk zachte stukjes boter toe totdat je een kruimelig mengsel hebt. 

Stap 2: 
Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten: melk, ei, vanille en de bourbon. Voeg op rustige stand geleidelijk het vloeibare mengsel toe aan het droge mengsel. Laat het cakebeslag kort draaien tot een glad beslag.  

Stap 3: 
Verdeel het beslag over de vormpjes in de cupcaketray. Bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven. Laat na het bakken volledig afkoelen op een rooster. 

Butterscotch-saus 
Laat de boter smelten in een pan en voeg al roerend de suiker, slagroom en het zout toe. Kook de saus circa 5 minuten heel zachtjes en blijf af en toe roeren. Neem de pan van het vuur en roer de vanille en de bourbon erdoor. Laat de saus volledig afkoelen. 

Butterscotch-botercrème 

Stap 1: 
Roer met de garde het eiwit met de suiker los. Klop het geheel au bain-marie tot een temperatuur van 70 °C. Klop het mengsel in de mixer tot een zeer luchtig schuim. Laat kloppen totdat de kom niet meer heel warm aanvoelt en het schuim ongeveer lichaamstemperatuur heeft. 

Stap 2: 
Zet de mixer op een lagere stand en voeg in gedeeltes de zachte boter toe. Zet de mixer weer hoger en klop totdat de boter mooi is opgenomen. Voeg als laatste 2/4 van de butterscotch-saus toe en klop tot een egale crème. Schep de crème in een spuitzak met kartelmondje.  

Samenstellen van de cupcakes 

Stap 1: 
Gebruik een appelboor om de cakejes een beetje uit te hollen. Ga niet dieper dan ongeveer halverwege en bewaar de stukjes cake die je eruit haalt. 

Stap 2: 
Vul de gaatjes op met ¼ van de koude butterscotch-saus en zet de stukjes cake er weer bovenop. 

Stap 3: 
Spuit een dubbele rozet met de botercrème op de cupcakes en drizzle de rest van de butterscotch-saus erover. Bestrooi met een beetje zoutvlokken of grof zout. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker