De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hor mok ma prow awn

Hor mok ma prow awn is een heerlijke curry gemaakt van vis en zeevruchten. Eveline deelt haar recept.

Hor mok ma prow awn

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Hor mok ma prow awn is een traditionele zeevruchtencurry afkomstig uit Thailand waar kokos een hele grote rol speelt. De curry wordt traditioneel geserveerd in een kokosnoot en gegarneerd met chilippepertjes. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Maak de gamba’s en pijlstaartinktvis schoon. Snijd de inktvis in ringetjes. Snijd de zalm in reepjes. Verhit 1 el olie in de pan en bak de zalm, inktvis en gamba's in 5 minuten gaar. Houd apart.

  2. Snijd de Thaise aubergine in vieren. Snijd de mini-aubergines in stukken van 2 cm. Snijd de puntpaprika's in ringen van 2 cm breed.

  3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de gesneden groenten voor 1 minuut. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut. 

  4. Schenk de palmsuikersiroop, vissaus en kokosmelk in de pan. Breng tegen de kook aan en stoof voor 2 minuten. Schep de vis erdoor en verwarm kort mee.  

    Kies voor een verse kokosnoot en gebruik het kokoswater in plaats van kokosmelk. Extra leuk: serveer de curry in de kokosnoot!

  5. Schep de zeevruchtencurry in de kokosnoot of een diep bord. Pers het limoensap erover en garneer met koriander.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker