Deze pom van oma Trees is gevuld met kippendijen, groenten en natuurlijk pomtrayer. Een echt familierecept die al jaren lang met plezier wordt gegeten.

Danny Jansen

Ingredienten

6
Personen

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijenfilet, zonder vel en bot
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 maggiblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 7 el bruine suiker
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 200 ml water
  • 1 kg pomtayer (ontdooid uit diepvries)
  • 1 pot piccalilly (360 g)
  • 1 perssinaasappel
  • 1 klontje roomboter

Extra nodig

  • Ovenschaal 25-30 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 45 minuten

Stap 1:
Snijd de kipendijfilet in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

Stap 2:
Verwarm een ruime bakpan met 3 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de maggiblokjes, tomatenpuree, bruine suiker en wat zwarte peper toe aan de pan. Roer goed door. Voeg hieraan 200 ml water toe, roer goed door, en laat dit circa 3 minuten sudderen. Voeg de blokjes kippendijen toe aan de pan en voeg extra water toe, zodat het vlees net onder staat. Laat dit samen nog circa 20 minuten sudderen op matig vuur.

Stap 3:
Meng de pomtayer en de piccalilly in een ruime kom. Pers de sinaasappel hierboven uit en meng alles goed door. Smeer een ovenschaal in met boter. Schenk het pommengsel in de ovenschaal.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op 160 ∞C. Schep eerst alleen de stukjes kip uit de saus op de pomtayer. Verdeel de stukjes kip en duw ze een beetje in de pom. Giet daarna de overgebleven saus over de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven. Bak de pom in 75 minuten gaar.

Tips van oma Trees:
Maak met dit recept een broodje Pom; Serveer de pom op een Surinaams puntbroodje met komkommer en pittige mangochutney. (link recept danny)

Geef je waardering

128
POM