De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tonijn-bentobox met wagamesalade

Spoel de sushirijst tot het spoelwater helder is. Giet af en laat de rijst ca. 10 minuten rusten. Breng de rijst met 3 deciliter koud water aan de kook en laat ca. 2 minuten koken op hoog vuur. Zet het vuur lager en kook de rijst ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

45 MIN
Tonijn-bentobox met wagamesalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sushirijst
Spoel de sushirijst tot het spoelwater helder is. Giet af en laat de rijst ca. 10 minuten rusten. Breng de rijst met 3 deciliter koud water aan de kook en laat ca. 2 minuten koken op hoog vuur. Zet het vuur lager en kook de rijst ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst ca. 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de rijst ca. 15 minuten rusten met een theedoek of deksel op de pan.

Spreid de rijst goed uit in een brede bak of kom zodat de rijst kan afkoelen. Verwarm de wijnazijn met de rijstazijn, suiker en het zout in een pan. Laat de suiker en het zout volledig oplossen en laat het mengsel vervolgens ca. 2 minuten afkoelen.

Besprenkel de rijst met een beetje van het azijnmengsel, ‘vouw’ de rijst door elkaar (het is niet de bedoeling dat je rijst roert, hierdoor kan de rijst breken) en besprenkel opnieuw met het azijnmengsel. De rijst is goed als elke korrel los is en een beetje van het azijnmengsel heeft opgenomen. Maak de sushi zo snel mogelijk na het vermengen van de rijst met het azijnmengsel.

Snijd de komkommer op dezelfde lengte als de norivellen. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen van circa 0,5 x 0,5 centimeter (bewaar de afsnijdsels voor de salade). Snijd de tonijn in repen van dezelfde afmeting als de komkommer. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op een bamboe sushimatje. Verdeel met natte handen wat rijst over twee derde van het norivel. Leg iets onder het midden de komkommer en tonijn in een dammotief van vier vlakken, zodat komkommer en tonijn elkaar afwisselen. Rol de sushi voorzichtig op zodat de vorm behouden blijft en vorm de sushi zo dat er vier gelijke hoeken ontstaan. Herhaal met de overige norivellen. Bewaar tot serveren in vershoudfolie in de koelkast.

Zeewier-komkommersalade
Snijd de radijsjes voor driekwart horizontaal en verticaal in en leg ze op ijswater. Snijd de komkommer in lange linten meng met de wagame. Verdeel de salade over de vakjes van de bentobox en garneer met de cressoorten en blaadjes little gem.

Sashimi
Snijd de tonijn in dunne plakjes en serveer met de ingelegde gember, wasabi en wat sojasaus.

In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner. Chefs Miljuschka Witzenhausen, Roberta Pagnier, Danny Jansen en Hugo Kennis gaan de uitdaging aan en worden geholpen door vrienden, familie, collega’s, buren of andere dierbaren van de persoon die verrast wordt. Samen organiseren ze in deze koude wintermaand een feestelijk diner op een bijzondere locatie, waarbij aan alles wordt gedacht. Dit programma zit vol tips en tricks om zelf ook een feestelijk diner te organiseren.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker