Gehakthachee met groentepuree

47
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Groentepuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en de groente in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en de groente af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels en de groente met een pureestamper, roer de wijnazijn en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gehakthachee

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit de boter in een (hapjes)pan en fruit de uien circa 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de kruidnagels, laurier en het runderbouillonblokje toe. Breng het gehakt aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur garen.
  • Verwijder de kruidnagels en het laurier en breng de hachee op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de groentepuree over de borden en maak een kuiltje in de puree. Schep de gehakthachee in het kuiltje. 

Ingredienten

4
Personen

Groentepuree

  • 600 g kruimige aardappels
  • 500 g pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 el gladde mosterd

Gehakthachee

  • 3 zoete uien
  • 1 klontje boter
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 runderbouillonblokje

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
47