De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkoolsaffraancrème met coquilles

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken prosciutto op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in circa 10 minuten krokant.

35 MIN
Bloemkoolsaffraancrème met coquilles

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken prosciutto op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in circa 10 minuten krokant.

Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool met de saffraandraadjes en een snuf zout in een pan. Voeg zoveel melk toe, totdat de bloemkoolroosjes bijna helemaal onderstaan. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar. Giet de helft van de saffraanmelk in een kom. Pureer de bloemkool en achtergebleven saffraanmelk met een staafmixer tot een gladde crème en voeg eventueel nog wat van de opgevangen melk toe als het te dik is. Breng op smaak.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Haal de amandelen uit de pan. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de zeekraal op hoog vuur circa 5 minuten flink aan.

Haal de zeekraal uit de pan en verhit boter in de koekenpan. Bestrooi de coquilles met wat zout en peper en bak ze op hoog vuur om en om in circa 4 minuten goudbruin.

Serveren
Maak op elk bord een streep van bloemkoolcrème. Verdeel de zeekraal hierover en bestrooi met de amandelen. Leg de coquilles erbovenop. Breek de prosciutto in schotsen en steek die tussen de coquilles.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker