De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fries suikerbrood

Of je nou je plak met een flinke laag roomboter bestrijkt, hem het liefst gekaramelliseerd uit de pan eet, of gewoon zoals-ie is: met deze versgebakken Fryske Sûkerbôle win je altijd!

30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Fries Suikerbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Of je nou je plak met een flinke laag roomboter bestrijkt, hem het liefst gekaramelliseerd uit de pan eet, of gewoon zoals-ie is: met deze versgebakken Fryske Sûkerbôle win je altijd!  Bakkker Christa deelt haar recept.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Meng in de keukenmixer de bloem, zout, basterdsuiker, gist, melk en de eieren tot een egaal deeg. Voeg de boter toe en laat draaien totdat de boter goed door het deeg is gemengd. Meng dan de parelsuiker, citroenrasp en het kaneelpoeder door het deeg.  

Stap 2: 
Vet een cakeblik in en bestuif met bloem. Doe het deeg in het cakeblik en dek af met plasticfolie. Laat circa 30 minuten rijzen.  

Stap 3: 
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik denk dat de hoeveelheid citroenrasp niet klopt. Ik heb de rasp van 1 citroen gebruikt. Dat is volgens mij ruim voldoende. De rijstijd was bij ons in huis ongeveer 12 uur bij 20c. We hebben gedroogde gist gebruikt maar 30min lijkt wel echt veel te kort. Mogelijk ligt dat aan de temperatuur. het had die tijd echt nodig want daarvoor was het een heel nat deegje dat nauwelijks omhoog kwam. Na afbakken hadden we wel een heel mooi resultaat.
Martin Wolvers
26-05-2024

Ook lekker