Of je nou je plak met een flinke laag roomboter bestrijkt, hem het liefst gekaramelliseerd uit de pan eet, of gewoon zoals-ie is: met deze versgebakken Fryske Sûkerbôle win je altijd!  Bakkker Christa deelt haar recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Suikerbrood

  • 350 g patentbloem
  • 7 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 24 g verse gist
  • 196 g volle melk
  • 2 eieren
  • 35 g roomboter

Vulling

  • 245 g parelsuiker
  • 75 g citroenrasp
  • 1 snufje kaneelpoeder

Extra nodig

  • keukenmixer
  • cakeblik
  • plasticfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1: 
Meng in de keukenmixer de bloem, zout, basterdsuiker, gist, melk en de eieren tot een egaal deeg. Voeg de boter toe en laat draaien totdat de boter goed door het deeg is gemengd. Meng dan de parelsuiker, citroenrasp en het kaneelpoeder door het deeg.  

Stap 2: 
Vet een cakeblik in en bestuif met bloem. Doe het deeg in het cakeblik en dek af met plasticfolie. Laat circa 30 minuten rijzen.  

Stap 3: 
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

61
Fries Suikerbrood
Fries Suikerbrood (verticaal)