Stap 1:
Meng in de keukenmixer de bloem, zout, basterdsuiker, gist, melk en de eieren tot een egaal deeg. Voeg de boter toe en laat draaien totdat de boter goed door het deeg is gemengd. Meng dan de parelsuiker, citroenrasp en het kaneelpoeder door het deeg.
Stap 2:
Vet een cakeblik in en bestuif met bloem. Doe het deeg in het cakeblik en dek af met plasticfolie. Laat circa 30 minuten rijzen.
Stap 3:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
2 reacties
Uitgeprobeerd, maar ik denk dat de hoeveelheden niet kloppen, me (behalve de citroen, want dat lijkt me wat veel) tot op de gram aan het recept gehouden. Resultaat was meer een cakebeslag dan een brooddeeg (ik maar vaker brood).
Na anderhalf uur rijzen (direct maar even een meergranenbrood gemaakt) de oven in, hier ook even de temperatuur aangepast naar die van brood. Resultaat was niet verkeerd, maar het is meer cake dan brood.