Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 200 g witte chocoladepaaseitjes of -hazen
  • 200 g pure chocoladepaaseitjes of -hazen
  • 250 g boter, plus extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 140 g bloem

Extra nodig

  • brownievorm (23 x 23 cm)
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de brownievorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Hak de twee soorten chocolade afzonderlijk van elkaar in stukjes en doe ze in aparte kommen. Snijd de boter in blokjes en doe de helft bij de chocolade in de ene kom en de andere helft bij die in de andere. Zet de kommen op een pan met een laagje kokend water en smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eieren luchtig. Voeg aan elke kom 150 gram basterdsuiker, 2 geklopte eieren en 70 gram bloem toe en meng goed.

Schep eerst een laag bruin en dan een laag wit beslag in de voorbereide brownievorm. Herhaal dit tot al het beslag op is en eindig met wit beslag. Maak met een mes een wervelend patroon in de bovenkant en bak de brownie circa 35 minuten in de oven. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in hem gelijke vierkantjes.

Dit recept is afkomstig uit het boek Feest!. Meer heerlijke inspiratie voor Pasen en meer? Bestel jouw exemplaar hier.

Geef je waardering

21
Paashaasbrownie