De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte aux pommes (appeltaart)

Deze Franse appeltaart is extra speciaal door de bodem van spijs en de toevoeging an rum-rozijnencompote en meringue met specerijen.

Tarte au pommes (appeltaart)

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg

Roer de boter met de suiker zacht, voeg het ei toe en meng door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Kneed met de hand nog even goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat kort opstijven in de koelkast.

Spijsbodem

Draai de amandelen fijn, voeg de suiker toe en draai tot een poeder. Voeg nu het ei toe, gevolgd door de bloem.

Appels

Schil de appels. Halveer de appels en verwijder het steelstukje en het klokhuis. Snij de appels in dunne plakjes. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif de werkbank met een beetje bloem. Vet de bakvorm dun in met gesmolten boter. Rol het deeg uit tot 5 millimeter, bekleed de bakvorm ermee. Vries de rest van het deeg in. Vul de bodem met het amandelspijs. Verdeel de kopjes en de kontjes van de gesneden appel. Leg de rest van de appel dakpansgewijs rondom op de bodem. Leg de appel een deel over de rand, doordat de appel krimpt valt deze er perfect in. Bestrooi de taart met een beetje rietsuiker en bak in circa 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Compote van rum-rozijnen

Verwarm de rum en giet op de rozijnen, laat wellen. Giet de gewelde rozijnen af en hak ze heel fijn.

Meringue met specerijen

Breng de suiker met water aan de kook tot 120°C. Klop het eiwit bij 150°C stijf met het schiftsuiker. Giet langzaam bij de kokende siroop. Klop koud en voeg de specerijen toe.

Opmaak

Schep het schuim in de spuitzak met de gekartelde spuitmond. Spuit toefjes op de warme appeltaart. Brand het schuim goudbruin af. Maak quenelles van de compote en leg op de appeltaart. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker