Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Porties

Deeg

  • 80 ml water
  • 130 g honing
  • 170 g bruine basterdsuiker
  • 230 g bloem
  • 200 g rogge- of volkorenbloem
  • 1 mespuntje zout

Taaitaaideeg

  • 1 tl anijszaad
  • 20 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig

  • vijzel
  • poppetjessteker
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten
Deeg
Breng het water met de honing en de bruine suiker aan de kook. Meng met beide bloemsoorten en het zout. Meng tot een kleverig deeg. Laat het deeg afgedekt 1 nacht rusten op kamertemperatuur.

Taaitaaideeg
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Vijzel het anijszaad tot poeder. Meng een scheutje water met de basterdsuiker en het anijspoeder en bakpoeder. Kneed het mengsel door het geruste deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dik.

Steek vormen uit met een poppetjessteker en verdeel het uitgestoken deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de taaitaaipoppen in 12 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

112
Taaitaaipoppen