Spareribs met BBQ-rub
Bereid de bbq voor tot een temperatuur van 140 °C. Mix de kruiden voor de BBQ-rub. Bestrooi de ribs met de kruidenmix. Rook de ribs op de barbecue in circa 3 ½ uur gaar. Voeg beukenhout toe voor een rooksmaak.
BBQ-spray
Stap 1:
Vul het koffiezetapparaat met vier kopjes water. Vul het filter met de rest van de BBQ-rub en de suiker en zet het koffiezetapparaat aan. Schenk de vloeistof in een plantenspuit en voeg de worcestersaus en het sap van de citroen toe.
Stap 2:
Spray iedere 30 minuten het vlees in met de BBQ-spray. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kan prikken. Verpak de spareribs in aluminiumfolie en laat even rusten.
Gegrilde wortels
Kook de wortels circa 8-10 minuten. Meng de honing, ketjap en de olie en besmeer de wortels ermee. Grill de wortels op een rooster boven directe hitte heel kort om en om.
Groene asperges met Parmezaanse kaas
Stap 1:
Rooster de pijnboompitten in een pan en breng op smaak met een beetje zout.
Stap 2:
Snijd de truffelsalami in plakjes en bak in een pan om en om circa 2 minuten . Verwijder de uiteindes van de asperges en grill ze boven directe hitte op de barbecue. Bestrooi met de kaas, truffelsalami en de pijnboompitten. Serveer de gegrilde spareribs en wortels bij de spareribs.
Meld je aan en praat mee