De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spareribs in kersencolamarinade met aardappelsalade

Het barbecue-seizoen staat voor de deur. Daarom delen wij het recept voor spareribs in colamarinade. Ook lekker uit de oven wanneer het minder mooi weer is.

30 MIN
Spareribs in kersencolamarinade met aardappelsalade

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

In dit warme weer wil je niets liever dan lekker grillen op de BBQ en met dit heerlijke recept komt dat helemaal goed. Probeer vandaag nog deze lekkere spareribs met kersencolamarinade!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in en ruime braadpan en fruit hierin de ui. Voeg zodra deze glazig is de suiker toe en laat een beetje smelten. Voeg dan de azijn, tabasco, ketchup, kersencola en kersenjam toe, breng aan de kook.

  2. Snijd het vliesje aan de binnenkant van de spareribs in langs het bot. Voeg de spareribs toe aan de saus. Voeg een scheutje water toe als de spareribs nog niet helemaal onder staan. Laat 2 uur zachtjes koken.

  3. Plet de gekookte aardappels. Pel en snipper de rode ui, hak de dille en voeg samen met de mayonaise toe aan de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Haal de spareribs uit de pan en doe in een ovenschaal. Kook de saus tot de helft in.

  5. Smeer de spareribs in met de saus en zet 5 minuten in de oven. Herhaal dit nog 2 keer.

  6. Haal de spareribs uit de oven en serveer samen met de aardappelsalade en de resterende saus.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker