Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Saus

  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 50 g bruine suiker
  • 60 ml balsamico-azijn
  • 1 el tabasco
  • 350 g ketchup
  • 2 blikken kersencola
  • 250 g kersenjam
  • 2 kg varkens spareribs

Aardappelsalade

  • 600 g voorgekookte aardappelen
  • 1 bos dille
  • 1 rode ui
  • 5 el mayonaise
  • zout en peper

Extra nodig

  • braadpan
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in en ruime braadpan en fruit hierin de ui. Voeg zodra deze glazig is de suiker toe en laat een beetje smelten. Voeg dan de azijn, tabasco, ketchup, kersencola en kersenjam toe, breng aan de kook.

2. Snijd het vliesje aan de binnenkant van de spareribs in langs het bot. Voeg de spareribs toe aan de saus. Voeg een scheutje water toe als de spareribs nog niet helemaal onder staan. Laat 2 uur zachtjes koken.

3. Plet de gekookte aardappels. Pel en snipper de rode ui, hak de dille en voeg samen met de mayonaise toe aan de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.

4. Haal de spareribs uit de pan en doe in een ovenschaal. Kook de saus tot de helft in.

5. Smeer de spareribs in met de saus en zet 5 minuten in de oven. Herhaal dit nog 2 keer.

6. Haal de spareribs uit de oven en serveer samen met de aardappelsalade en de resterende saus.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    Geef je waardering

    271
    Spareribs in kersencolamarinade met aardappelsalade
    Spareribs in kersencolamarinade met aardappelsalade