De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spaghetti alla carbonara con verdure e insalata pomodorini (spaghetti carbonara met groente en tomatensalade)

Een heerlijk pastagerecht met bacon en groentelinten van wortel en bleekselderij geserveerd met een tomatensalade.
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spaghetti alla carbonara con verdure e insalata pomodorini (spaghetti carbonara met groente en tomatensalade)

Bereidingswijze

Spaghetti alla carbonara con verdure
Kook de spaghetti een minuut korter dan volgens de bereidingswijze op de verpakking. De pasta wordt nog verwarmt in de saus en wordt anders te gaar. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd alle groente met een dunschiller in slierten. Snijd de bacon in kleine blokjes. Verhit boter in de pan, bak de bacon 2 minuten en haal uit de pan. Bak de groentelinten in de pan van de bacon en voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe. Stoof de groente in circa 4 minuten gaar.

Splits het ei. Kluts het eigeel met de room en de melk. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Giet de pasta af en roer door de groente. Laat de pasta op laag vuur staan. Voeg het roommengsel toe aan de pan, verwarm 1 minuut op laag vuur en roer de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Pluk en hak de peterselie fijn. Schep de pasta op borden, garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.

Insalata pomodorini
Halveer de tomaatjes. Voeg de olijfolie en de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en een snufje peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Dit is een heerlijk recept heb hem al meerdere keren gemaakt en als nog wat over de dag erna is hij nog lekkerder.

Giovanni bedankt voor dit heerlijke recept.

met vriendelijke groet Inge

PS waarom kan ik de video's niet meer zien of moet ik dab een abbonnement nemen.
Inge Coomans
18-05-2025
Hi!

Leuk om te horen dat je dit zo'n lekker recept vind. De video is helaas niet meer beschikbaar in ons archief dus daarom kan je het niet meer zien. Onze excuses!

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
22-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.