De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

babi ketjap à la minute van oma betty

Snijd de speklapjes en schouderkarbonades in stukjes en verwijder het bot. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember in dunne plakken.

10 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Babi Ketjap à la minute van Oma Betty

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Babi ketjap à la minute
Snijd de speklapjes en schouderkarbonades in stukjes en verwijder het bot. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember in dunne plakken. Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak de speklappen in de pan en voeg na circa 1 minuut de schouderkarbonades toe. Snijd de limoen in vieren en voeg toe. Bak circa 1 minuut. Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe. Bak de uien even aan en voeg dan de knoflook toe en roer goed door de pan. Schuif alles opzij en voeg de gember toe zodat die ook even kan bakken. Voeg de ketjap manis, ketjap asin en het sap van de citroen toe, roer goed en laat circa 10 tot 20 minuten sudderen op hoog vuur.

Serveren
Serveer met witte rijst en wat gebakken uitjes er overheen.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Al jaren een favoriet van mijn jongste zoon en staat vanavond weer als ‘weekendstarter’ op het menu en het leukste is nog wel dat hij het ook al sinds de tweede keer dat hij het eet, samen met mij (zijn vader) maakt en hij gewoon blanda is
Robbert Stam
12-01-2024

Ook lekker