Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

42
Makkelijk
Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Quinoa

  • Kook de quinoa met een takje oregano gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Italiaanse gehaktballetjes

  • Pel en pers een derde van de knoflook fijn met een knoflookpers.
  • Ris en snijd de oregano.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de pecorino.
  • Meng in een kom het gehakt met de pecorino, knoflook, oregano, ei, een beetje zout, versgemalen peper en paneermeel. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de resterende knoflook.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de knoflook, paprika, cherrytomaatjes, sjalot en tomatenpuree circa 5 minuten. Breng op smaak met de suiker, een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  • Pluk de basilicum en roer door de saus.
  • Pureer de saus met de staafmixer.
  • Schep de gehaktballen terug in de saus.

Serverven

  • Verdeel de quinoa en de gehaktballetjes in tomatensaus over borden.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

  • 400 g quinoa
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bos oregano
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 75 g Pecorino
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 400 g cherrytomaten
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • olijfolie extra vierge
  • 1 bos basilicum

Extra nodig

  • staafmixer
Italiaanse gehaktballetjes met quinoa
Geef je waardering
42